Društvo

U drugom upisnom krugu 66 slobodnih mesta

Zorana Bogdanović | 10. jul. 2019. | 12:08 | Društvo

U bečejske srednje škole u prvom krugu upisalo se 405 učenika. Ostalo je još 66 slobodnih mesta, a drugi upisni krug biće održan sutra, 11. jula.

U Ekonomsko-trgovinskoj školi od ukupno 210,  ostalo je još 36 slobodnih mesta. Od toga 24 za profil modni krojač, koji je ove godine otvoren umesto turističkog tehničara, smera koji se inače prvi popuni prilikom upisa.

Devet slobodnih mesta ima na četvorogodišnjem smeru finansijski administrator na mađarskom nastavnom jeziku i jedno na smeru službenik u bankarstvu i osiguranju na srpskom nastavnom jeziku.

U Tehničkoj školi od ukupno 171, ostalo je još 27 slobodnih mesta i to na smerovima gde se nastava odvija na mađarskom jeziku. Na četvorogodišnjem smeru elektrotehničar računara ostalo je osam slobodnih mesta, potom trogodišnji profil bravar-zavarivač ima 12, a operater mašinske obrade još 7 upražnjenih mesta.

U Gimnaziji Bečej od ukupno 90, ostala su još 3 slobodna mesta. Osmaci su mogli da biraju između prirodno-matematičkog i društveno-jezičkog smera na srpskom nastavnom jeziku, dok je na mađarskom u ponudi bio opšti smer.

U drugom upisnom krugu 66 slobodnih mesta
Ostale vesti iz ove kategorije