Turizam

Dani sela Bačkog Gradišta okupili više od hiljadu gostiju

Vukašin Ljubojev | 15. jul. 2019. | 11:05 | Turizam

Mesna zajednica Bačko Gradište drugu godinu za redom obeležila je Dane sela. Velika proslava, koju je podržala Opština Bečej, sva seoska udruženja i sportskih klubova, održana je minulog petka i subote na stadionu FK „Vojvodina“, gde se i pored loših vremenskih uslova okupio više od hiljadu meštana Bačkog Gradišta ali i drugih naseljenih mesta u okolini.

Humanitarno udruženje „Đina“ iz Bačkog Gradišta organizovalo je kreativne, sportske i radionice društvenih igara, pod nazivom  „Igrajmo se zajedno“, namenjene najmlađima, a program je bio prilagođen i deci sa invaliditetom. Svi mališani su uživali u druženju i igri, a kroz poligonske prepreke, sportske radionice i radionice PU „Labud Pejović“ prošlo je više od 200 mališana.

Brzo jedenje šampita, obaranje ruku, ispijanje piva - discipline su u kojima su se takmičili posetioci manifestacije. Ipak, najveća borba vodila se za kulinarskim frontom. Svinjski gulaš kuvao se u 26 kotlića.

Manifestaciju je upotpunila i prodajna izložba rukotvorina udruženja žena, a organizatori kažu da su zadovoljni odzivom i da za sledeću godinu, pripremaju još bogatiji i raznovrsniji program. Takođe, nadaju se još većem odzivu, kako posetilaca, tako i učesnika u kulinarskom delu manifestacije.

Dani sela Bačkog Gradišta okupili više od hiljadu gostiju
Ostale vesti iz ove kategorije