Közélet

Óbecse Napja a tolerancia és az új beruházások szellemében

Bogdanović Zorana | 2019. augusztus. 1. | 12:02 | Közélet

Óbecse község Képviselő-testületének díszülésével, jubileumi, tizedik alkalommal ünnepelték meg, Óbecse község Napját, és a város területén élő polgárok Egyenjogúságának Napját.

Az óbecsei tanácsnokok, a tartományi kormány képviselői, és az állami tisztségviselők mellett, továbbá a közvállalatok és az intézmények képviselői mellett, a díszülésen jelen voltak a szomszédos önkormányzatok és testvérvárosok, Csongrád, Sátoraljaújhely, Galanta és Banovići küldöttségei, valamint az ortodox és a római katolikus egyház képviselői is. Az ünneplő egybegyűltekhez elsőként Óbecse község Képviselő-testületének elnökhelyettese, Kinka Erzsébet szólt.

Óbecse község elnöke, Dragan Tošić, a jelenlevőknek vázolta a jelenlegi vezetőség munkájának eredményeit, különös hangsúlyt fektetve a megvalósított beruházásokat illetően a gazdaságban, továbbá a közlekedési, a mezőgazdasági, a sport, az oktatás, a vízvezeték-hálózat és a szennyvízelvezető csatorna-hálózat infrastruktúrájának tekintetében, ugyanúgy mint a különféle rendezvényeket illetően, melyek községünk brendjévé váltak. Ugyanakkor újabb beruházások is be lettek jelentve.

Óbecse község éves elismeréseit és díjait idén a Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény, továbbá Tijana Grujić festőművész, Szabolcski Roland az Agro-land vállalat tulajdonosa, Fazekas Róbert vállalkozó, Slobodan Lazić atya és a Zserbo Cukrászda kapta.

A rendezvényt megszépítették a Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény kisgyermekei,  két dalos-táncos műsorszámmal.

Emlékeztetőül elmondjuk, hogy Óbecse község ünnepét 2009-ben kezdték megünnepelni, 1774. augusztus 1-nek emlékére, amikor a Mária Terézia kiváltságairól szóló második rendelet, megerősítette a Tiszamente koronás körzetének kiváltságait, és kiterjesztette azt, a nem szerb lakosságra is.

Óbecse Napja a tolerancia és az új beruházások szellemében

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából