Društvo

Dan Bečeja u duhu tolerancije i novih investicija

Zorana Bogdanović | 1. avgust. 2019. | 12:02 | Društvo

Svečanom sednicom Skupštine opštine Bečej, po jubilarni deseti put, obeležen je praznik opštine Bečej i Dan ravnopravnosti svih građana na teritoriji našeg grada.

Pored bečejskih odbornika, predstavnika pokrajinske vlade, državnih zvaničnika, predstavnika javnih preduzeća, ustanova i institucija prisustvovale su i delegacije susednih opština i bratskih gradova Čongrad, Šatorajaujhelj, Galanta i Banovići, kao i predstavnici pravoslavne i rimokatoličke crkve. Svečanom skupu najpre se obratila zamenica predsednika Skupštine opštine Bečej Eržebet Kinka.

Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić prisutnima je predstavio rezultate rada aktuelnog rukovodstva sa akcentom na realizovane investicije u oblasti privrede, saobraćajne, poljoprivredne, sportske, obrazovne, vodovodne i kanalizacione infrastrukture, kao i na manifestacije koje su brend naše opštine. Ujedno najavljena su i nova ulaganja.

Godišnje nagrade opštine Bečej dodeljene su Predškolskoj ustanovi „Labud Pejović“, akademskoj slikarki Tijani Grujić, vlasniku preduzeća „Agro-land“ Rolandu Sabolčkom, preduzetniku Robertu Fazekašu, Slobodanu Laziću protonamesniku privremenom parohu parohije druge u Bečeju i poslastičarnici „Žerbo“.

Današnju svečanost uveličala su deca iz Predškolske ustanove „Labud Pejović“, koja su izvela dve plesno-muzičke numere.

Podsećanja radi, praznik opštine Bečej počeo je da se obeležava 2009. godine, a u znak sećanja na 1. avgust 1774. godine kada su drugim ukazom o privilegijama Marije Terezije potvrđene privilegije Potiskog krunskog dištrikta date srpskom stanovništvu, a proširene su i na nesrpsko stanovništvo.

Dan Bečeja u duhu tolerancije i novih investicija
Ostale vesti iz ove kategorije