Društvo

Zaposleni i korisnici Dnevnog boravaka obeležili svoj treći rođendan

Vukašin Ljubojev | 2. avgust. 2019. | 12:48 | Društvo

Dnevni boravak pri Centru za socijalni rad iz Bečeja danas je proslavio tri godine uspešnog rada i postojanja. Na skroman, ali svečan način zaposleni u Dnevnom boravku i korisnici, razmenili su dosadašnje uspomene, prisetili se početka rada ove ustanove i to uz zakusku, koju je začinila torta i rođendanska pesma, kako i dolikuje obeležavanju ovakvih događaja.

Momci i devojke, korisnici Dnevnog boravka podelili su sa nama utiske koje nose iz ove ustanove i naglasili da veliku zahvalnost na dobrom druženju i podučavanju duguju upravo Nikolini Lakić i Željku Bošnjaku koji su sa njima svakog dana.

Dnevni boravak pri Centru za socijalni rad, finansira se uz pomoć opštine Bečej, resornog ministarstva, ali najdražu pomoć ima od velikog broja građana, koji svojim donacijama u vidu materijalnih i novčanih sredstava potpomažu nesmetan rad ove ustanove. Ipak nezaobilazni u pomoći pri radu Dnevnog boravka jesu i volonteri.

Specifičnost Dnevnog boravka ogleda se u tradicionalnim obeležavanjima Međunarodnih i svetskih dana, pa se tako svake nedelje zaposleni, volonteri i korisnici, na teoretski i praktičan način podučavaju o zdravstvenim temama, ekologiji, očuvanju životne sredine i drugim biološko socijalnim temama.

Jedan od pokazatelja da bečejski Dnevni boravak zauzima veliku poziciju na mapi socijalnih usluga u našoj zemlji jeste i ovogodišnja poseta Ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića.

Dnevni boravak u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Labud Pejović“, zajedničkim snagama učestvuje u aktivnostima koje organizuju Turistička organizacija opštine Bečej, Gradski muzej, Gradsko pozorište, škole i mnoge druge ustanove i nevladine organizacije.

Zaposleni i korisnici Dnevnog boravaka obeležili svoj treći rođendan
Ostale vesti iz ove kategorije