Turizmus

Az eső ellenére a Tanderbal-t mintegy 15.000 ember látogatta meg

Ljubojev Vukašin | 2019. augusztus. 5. | 13:09 | Turizmus

A harmadik Tanderbal Fesztivált a Tiszaparton Óbecsén, a három napos rendezvényorozat alatt, mintegy 15.000 ember látogatta meg, mondták el Óbecse község Idegenforgalmi Szervezetében. Sajnálatos módon, a rossz idő elrettentett több vendéget, a szervezőket pedig arra kényszerítette, hogy egyes eseményeket, későbbi időpontra helyezzenek át.

A Tanderbal gazdag programja illeszkedett minden generációhoz, úgy a műhelymunkák, a sport-események, mint a zenei repertoár kínálata.

Az óbecseiek és a környékbeliek a fesztivál első éjszakáján Ivana Selakov és az Amadeus band mellett szórakozhattak, amit az éjféli tűzijáték tett még látványosabbá. Szombaton kajak miting, és lassú csónakázás volt a program a Tisza-szigetre, az est pedig a rock jegyében zajlott, amikor a színpadon felléptek a Bubamarák, a Skladište és a Divlje jagode együttesek.

Az utolsó napon úszómaratonon vehettek részt, továbbá volt Tiszai fűzér, azaz emberlánc a Tiszában, Tanderbal többtusa és a kihagyhatatlan halászléfőző verseny is.

Bár többen eltitkolták a halászlé elkészítésének receptjét, a győztes, a begecsi Janko Pinćer elárulta, hogyan készül és mi minden kell a győztes halászléhez.

Janko számára nincs ismeretlen, hiszen halászléfőzésben már 37 éve versenyezik. 15 éve viseli a nemzetközi bajnoki címet, egymást követően három éve, vajdasági bajnok, és mintegy 400 serleg birtokosa.

A jó ételek után, a Tanderbal utolsó napján, a program zenei részében a jelenlevők vidékünk dallamait élvezhették. A jó hangulatról pedig a Fokos zenekar és a Garavi Sokak együttes gondoskodott. Előttük felléptek a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör és a Đido Kultúrkör tagjai.

Az eső ellenére a Tanderbal-t mintegy 15.000 ember látogatta meg

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából