Gazdaság

A Trivunović család gyógynövényből készült termékei Oroszországban is keresettek

Bogdanović Zorana | 2019. augusztus. 6. | 8:44 | Gazdaság

A fiatal óbecsei házaspár Sanja és Dejan Trivunović, két évvel ezelőtt családi vállalkozásba fogott és megnyitotta „Beautiful day” elnevezésű vállalatát, melyben hazai, természetes termékeket gyártanak, gyógynövényekből.

A receptek a családi hagyomány részét képezik és nemzedékről nemzedékre adják át őket. Elmondásuk szerint így örökölték ők is szüleiktől, és felbátorodva léptek tovább egy lépéssel, így termékeiket forgalmazzák is. Minden a lágy menta-, csalán, és citromfű-italok szirupaival kezdődött, ma már dzsemek, fürdőhabok, teák, fűszerek és bővítési tervek vannak kilátásban.

A gyártóüzem átalakítását és felszerelését az elkövetkező két hónapban be kellene fejezni, amikor pasztőrözött üdítőitalokat terveznek készíteni, azonnali fogyasztásra, amit éttermeknek, kávézóknak és egészséges élelmiszerek boltjainak adnának el, visszaváltható csomagolásban.

Nemrégiben indítottak el egy frissítő testfürdővel ellátott testápolási sorozatot, amely 100% természetes alapanyagokból készült.

Ez az óbecsei családi vállalkozás a kisvállalkozások fejlesztése terén a bevált gyakorlat példája, a különleges jellegű szociális vállalkozás és a társadalmilag felelős vállalkozás sajátosságaival, mondta Pavle Počuč, tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkárhelyettes.

Gondosan megtervezik a termelés minden egyes szegmensét – a csomagolás kinézetétől kezdve, a kizárólag bio alapanyagokig. A növények egy részét saját kertjükben termesztik, egy részét pedig regisztrált és tanúsítvánnyal rendelkező termelőktől vásárolják. Ebben az évben azt tervezik, hogy 30 hektárt beültetnek csalánnal és bodzával, amelyekből, elmondásuk szerint, hiány van a piacon.

A Trivunović család gyógynövényből készült termékei Oroszországban is keresettek
Még több hír ebből a kategóriából