Turizmus

Minden nemzet és generáció jövő hétvégén az Alsóvárosban ünnepel

Ljubojev Vukašin | 2019. augusztus. 8. | 10:28 | Turizmus

A hagyományos Szent István napi rendezvényt, Szent István ünnepének alkalmából, a jövő hétvégén, augusztus 16-án és 17-én tartják Óbecsén, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör épülete előtt, melyen minden nemzet és generáció nagy számban képviselteti majd magát.

A kétnapos rendezvényt a római-katolikus templom előtt egy csongrádi fúvós együttes koncertje nyitja meg, amit a hagyományos ünnepi műsorok követnek.

A rendezvény első napján a kulturális-művelődési műsort magyar népzene gazdagítja, amit magyarországi vendégművészek adnak elő, 22 órától pedig a budapesti Pál Dénes koncertje lesz várható.

A Szent István napi rendezvény első napját, a 23 órakor kezdődő tűzijáték után, a magyarországi Brass on The Road fúvós együttes koncertje zárja, akik már több éve részt vesznek a Szent István napi ünnepségen, és akiknek zenéje, mindig nagyszámú óbecsei polgárt és vendéget vonzott.

Szombaton, augusztus 17-én, a műsor 16 órakor, főzőversennyel kezdődik, miközben a jó hangulatról a Harmónia együttes gondoskodik.

A hagyományos marhagulyás főzőverseny regisztrációs díja 3.000 dinárt tesz ki, ezért a résztvevők 3 kg marhahúst, hagymát és kötényeket kapnak. A főzőverseny résztvevőinek a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben kell jelezniük részvételi szándékukat, minden munkanapon nyolc és 13 óra között, vagy a 021/69-10-556-os telefonszámon. A versenyzők létszáma korlátozott.

A bográcsfőző-verseny 19 órakor fejeződik be, egy órával később pedig ünnepélyes keretek között, kihirdetik a győztest. A látogatók 20.30-tól egészen éjfélig élvezhetik az utcabált, a Harmónia zenekar közreműködésével.

Minden nemzet és generáció jövő hétvégén az Alsóvárosban ünnepel
Még több hír ebből a kategóriából