Društvo

„Petrovoselski dan“: Bogat program na Kišmolskoj plaži

Vukašin Ljubojev | 9. avgust. 2019. | 11:39 | Društvo

„Petrovoselski dan“: Bogat program na Kišmolskoj plaži

Mesna zajednica „8. oktobar“ iz Bačkog Petrovog Sela uz podršku Opštine Bečej, sutra sa početkom od osam časova, organizuje tradicionalnu manifestaciju povodom dana sela „Petrovoselski dan 2019“, koja će kao i minulih godina biti održana u prelepom ambijentu na obali reke Tise odnosno na Kišmolskoj plaži.

Početak manifestacije, rezervisan je ujedno za najslađi deo programa. U pitanju je raspaljivanje vatre i početak takmičenja u kuvanju ovčijeg paprikaša. Kulinari kreću u akciju pravljenja specijaliteta u 8, a ime pobednika saznaće se oko 15 časova.

Uz takmičarske kotliće, organizatori će za goste i učesnike programa manifestacije,  kuvati takođe ovčiji paprikaš ali i pasulj. Svečani zajednički ručak biće upriličen u 13 časova.            

Program za najmlađe koji se ogleda u dečijim igrama i radionicama počinje u 10 časova, dok su za nešto starije učesnike namenjene sportske igre i takmičenja koja startuju od 14 časova.        

Kulturno umetnički program manifestacije „Petrovoselski dan” počinje u 16 časova, dok će za provod u večernjem terminu biti zadužen ”DJ Maxy”,. „Disko veče” počinje u 20, a vatromet nad Bačkim Petrovim Selom rezervisan je za 22 časa.

Ostale vesti iz ove kategorije