Turizmus

A Szent István napi rendezvény évről évre egyre tömegesebb

Ljubojev Vukašin | 2019. augusztus. 19. | 12:05 | Turizmus

A hagyományos Szent István napi rendezvényt, az azonos nevű magyar ünnep alkalmából, az elmúlt hétvégén tartották meg Óbecsén, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör épülete előtt. Már 12 éve, amióta Szent Istvánt ilyen formában ünneplik Óbecsén, az Alsóvárosban nagy számban gyűlnek össze látogatók, minden nemzedékből és minden nemzetiségből.

A ceremónia pénteken kezdődött, a csongrádi fúvós zenekar koncertjével, a Páduai Szent Antal templom előtt az Alsóvárosban, amit szentmise követett. Az új kenyér megszentelése után, a Kultúrkör előtt, a  Köztársaság utcában, a házigazdák és a rendezvény vendégei, megtartották alkalmi beszédüket, ami után művelődési műsor következett.

A rendezvény második napját marhagulyás főzőversennyel kezdték, melyben 47 csapat versenyzett. A három órás főzést követően, a zsűri kiválasztotta a győztest, Franja Varga főzte a legjobb marhagulyást.

A rendezvény támogatója volt a budapesti Emberi Erőforrás Minisztériuma, a budapesti Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., az óbecsei önkormányzat, a Magyar Nemzeti Tanács, valamint a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi-Nemzeti Közösségi Titkárság.

A Szent István napi rendezvény évről évre egyre tömegesebb

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából