Turizmus

Óbecse a „Watertour“ vízi túra térképén

Bogdanović Zorana | 2019. szeptember. 3. | 13:18 | Turizmus

Az Újvidéki Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem összesen ötven egyetemi hallgatója és egyetemi tanáraik vettek részt a „Watertour“ Szerbia – Magyarország határon átnyúló IPA projektben, amely keretében Tiszakécskéról Szegeden át Újvidékig eveztek le kenuikkal a Tiszán.

A projekt résztvevői Óbecsén is tartottak egy pihenőt, ahol a helyi Kajak-Kenu Klub házigazdái mellett a helyi önkormányzat és a tartományi titkárság képviselői is üdvözölték őket.

A Magyarországot és Szerbiát összekötő vízi turizmus fejlesztésére fókuszáló projekt célja a vízi turizmus fejlesztése mellett a kultúrális örökség és a két ország közös hagyományának népszerűsítése.

Emellett a projektben résztvevők arra is törekszenek, hogy a Tiszakécskétől Slankamenig terjedő kajak-kenu túra egy önfenntartható turisztikai útvonallá váljon.

A túra végeztével az egyetemek megtarthatják a kenukat, amelyeket a projekt keretében kaptak, valamint az új modern oktatófelszereléseket is, amelyek a természetben való oktatótevékenységeket segítik elő. A hallgatók számára pedig ez a túra is egy felejthetetlen élmény marad.

A projekt egyik célja az is, hogy létrejöjjön egy olyan mobiltelefonos aplikáció, amellyel minden község fel tudja ajánlani a saját turisztikai szolgáltatásait, köztük természetesen Óbecse is.

Óbecse a „Watertour“ vízi túra térképén

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából