Közélet

A varrótanfolyam a falun élő nők könnyebb foglalkoztatási esélye

Bogdanović Zorana | 2019. szeptember. 10. | 10:54 | Közélet

14 péterrévei és pecesori asszony varrótanfolymon vesz részt Péterrévén, a Helyi közösség termében, amit a Szerb Kormány nemek közötti esélyegyenlőségét koordináló testülete, valamint az Egyesült Nemzetek Nemek Közötti Egyenlőség és a Nők Esélyegyenlőségének Ügynöksége (UN WOMEN)hajt végre, az Európai Unió pénzügyi támogatásával, „A nemek közötti egyenlőség kulcsfontosságú lépései” projekt keretében.

Elmondásuk szerint ez a fajta képzés sokat jelent számukra, mivel növeli a foglalkoztatási esélyeiket.

Óbecse község egyike azon  tizenkét szerbiai önkormányzatnak, amely külön támogatást kapott Óbecse községben a nők és nemek közötti egyenlőség előmozdítását célzó, a 2018-2022 közötti időszakra elfogadott cselekvési tervben szereplő néhány tevékenység végrehajtására.

A tanfolyamot a „Styl Bečej” alkalmazottai tartják, és a kurzus befejezése után a résztvevők Szerbiában elismert bizonyítványt kapnak.

A projekt részeként műhelymunkák sorozatát tartják a vidéki térség minden polgára számára, melyek közül az első csütörtökön 9 órakor kezdődik Péterrévén, a Helyi közösség termében, ahol az Egészségház alkalmazottai beszélnek a cukorbetegség megelőzéséről és a nők egészségéről. A résztvevők egyúttal ellenőrizhetik vércukorszintjüket és vérnyomásukat is.

A varrótanfolyam a falun élő nők könnyebb foglalkoztatási esélye

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából