Egészségügy

A helyiek a cukorbetegségről és a nőgyógyászati betegségekről hallhattak előadást

Bogdanović Zorana | 2019. szeptember. 12. | 10:07 | Egészségügy

Péterréve lakosainak lehetősége volt az Október 8. Helyi közösség termében részt venni a cukorbetegségről és a nőgyógyászati betegségekről szóló előadáson, amelyet az óbecsei Egészségház alkalmazottai tartottak, a „Nemek közötti egyenlőség kulcsfontosságú lépései” projekt keretében.

A cukorbetegség kialakulása és tünetei, valamint a diagnosztika és a terápia mellett, dr. Andrea Stojšić különös figyelmet fordított a betegség megelőzésére is. Az elhízásra hajlamos, fizikailag inaktív, valamint azok a személyek, akiknek családjában cukorbetegek vannak, annak a kockázatnak vannak kitéve, hogy maguk is megbetegedhetnek. Ezért fontos, hogy mindenekelőtt, gondosan odafigyeljünk a helyes táplálkozásra, hangsúlyozta beszélgetőpartnerünk.

A mell- és a méhnyakrák olyan betegségek, amelyekben az örökletes tényező játszik döntő szerepet, de rendszeres ellenőrzés mellett, a betegséget időben fel lehet fedezni, és az ötéves túlélési arány meghaladja a 90 százalékot.

Az előadás során a jelenlevők ellenőrizhették vércukorszintjüket és vérnyomásukat is, valamint első kézből tájékozódhattak Óbecse község egészségügyi működésével kapcsolatos kérdésekről.

A helyiek a cukorbetegségről és a nőgyógyászati betegségekről hallhattak előadást
Még több hír ebből a kategóriából