Sport

Az óbecsei, aki csaknem 10.000 ejtőernyős ugráson van túl

Bogdanović Zorana | 2019. szeptember. 13. | 13:14 | Sport

Dimitrije Dadić 20 éve ejtőernyőzik, számára ez nem csak sport és munka, hanem egy életvitel. Lassan egy évtizede él Amerikában, ahol ejtőernyős oktatóként dolgozik.

Az első ugrásán 1995-ben a Hatvanharmadik ejtőernyős egységnél való kötelező sorkatonai szolgálata alatt esett át, ami után a társadalmi és politikai helyzet, valamint a háború miatt egy időre szüneteltettnie kellett az ejtőernyőzést.

Dimitrije 2000-től már az ejtőernyőzésnek szentelhette minden idejét. Mostanra mintegy 10.000 ejtőejnyős ugráson esett át, a legmagasabb ugrását pedig 8000 méterről hajtotta vérge. Dimitrije most saját rekordjának megdöntésére készül, erről azonban még nem hajlandó részleteket elárulni, inább ennek a sportnak a varázsáról beszélt.

Annak ellenére, hogy a világ minden táján ejtőernyőzött már, a legnagyobb benyomást a horvátországi Mali Lošinj tette rá. De mégis Óbecsén, a szülővárosában tett ugrásai állnak hozzá legközelebb,

A sportként űzött ejtőernyőzés mellett kiterjedt tapasztalata van katonai ejtőernyőzésben is, hiszen a hazai katonaság mellett a kanadai, a német, az amerikai és a katari katonaságnál is szolgált.

Az óbecsei, aki csaknem 10.000 ejtőernyős ugráson van túl

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából