Sport

Regionalna Dunav liga kao podsticaj za oživljavanje ženskog vaterpola u Bečeju

Vukašin Ljubojev | 13. septembar. 2019. | 13:19 | Sport

Na zatvorenom bazenu sportskog centra „Đorđe Predin Badža“ u Bečeju danas je počeo prvi od četiri vaterpolo turnira Dunav regionalne lige za žene. Liga je, na zadovoljstvo mnogih ljubitelja sporta, pogotovo vaterpola, sve veća. Prošle sezone u njoj je učestvovalo 6 ekipa, dok se ove takmiči 8 ženskih vaterpolo klubova.

Našu zemlju predstavljaju Crvena zvezda, Vojvodina i Palilula, Mađarsku Eger i Senteš, Rumuniju Steaua i Rapid a Slovačku Košice.

I prošle i ove sezone učešće na turniru su uzele tri ekipe iz Srbije, što znači da pedesetak srpskih vaterpolistkinja ima mogućnost da odmeri snage sa vršnjakinjama iz inostranih klubova.

Kako ženski vaterpolo klub u Bečeju ne postoji više od deset godina, ovaj turnir odlična je prilika da se populariše i ponovo omasovi ovaj sport u našem gradu.

Rukovodstvo PVK Bečeja uspelo je da fuzioniše plivačku selekciju i vaterpolo klub, tako da su danas bečejska deca u jednom klubu. Ipak, težnja je da se ponovo oformi ženska ekipa.  

Ljubitelji vaterpola moći će da prisustvuju turniru danas i sutra, u prepodnevnim terminima od 8:30 do 13 časova, dok su poslepodnevni termini od 16:30 do 22 časa.

Regionalna Dunav liga kao podsticaj za oživljavanje ženskog vaterpola u Bečeju
Ostale vesti iz ove kategorije