Kultura

Bečej dobija savremeni bioskop za 60.000 evra

Zorana Bogdanović | 18. septembar. 2019. | 10:57 | Kultura

Gradsko pozorište Bečej na konkursu Filmskog centra Srbije dobilo je 4,5 miliona dinara za nabavku savremene opreme za bioskop. Opština Bečej u projektu učestvuje sa 2,2 miliona dinara.

Projekat digitalizacije bioskopa u Bečeju predviđa nabavku novog projekcionog platna, projektora veće snage sa mogućnošću nadogradnje na 4K, kao i nabavku 3d sistema sa 150 naočara za odrasle i 150 naočara za decu.

Zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture i informisanja, Gradsko pozorište Bečej je prošle godine u okviru projekta „Fokus-ište“ u vrednosti od 5 miliona dinara nabavilo vrhunsku audio i video opremu, postavljena je nova rasveta u gledalištu u foajeu, repariran je deo drvnog enterijera u sali, kupljeni su novi cugovi, urađeno je dubinsko pranje svih stolica u gledalištu.

Petrović kaže da će Gradsko pozorište naredne godine pri Ministarstvu kulture i informisanja konkurisati za sredstva neophodna za sanaciju i adaptaciju zgrade, koja bi, sudeći prema obimu posla, trebalo da se izvodi po fazama.

Bečej dobija savremeni bioskop za 60.000 evra
Ostale vesti iz ove kategorije