Društvo

Krajem oktobra SUBNOR Bečej bira novo rukovodstvo

Zorana Bogdanović | 20. septembar. 2019. | 12:18 | Društvo

Opštinska organizacija Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata Bečej planira da krajem oktobra ove godine održi Izbornu skupštinu i formira novo rukovodstvo.

Predstavnici ove organizacije žele da aktiviraju postojeće članove kako bi što veći broj građana opštine zajednički negovao tradiciju, istoriju i sećanje na heroje iz narodnooslobodilačke borbe u Drugom svetskom ratu, ali i na one koji su živote dali u Prvom svetskom ratu i poslednjim ratovima.

Bečejski SUBNOR sa nestrpljenjem iščekuje novi Zakon o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata, čiji nacrt predviđa da se SUBNOR-u ponovo dodeljuje status udruženja od posebnog društvenog značaja.

Takođe, nastojaće da borcima obezbede bolji status i povlastice na lokalnom nivou, budući da je opštini Bečej evidentirano oko 3.000 boraca, od čega su šezdsesetak njih bili članovi SUBNOR-a.

SUBNOR u saradnji sa Opštinom Bečej aktivno radi na obnavljanju spomenika podignutih u čast sugrađanima poginulim u Drugom svetskom ratu.

Kako je najavljeno, SUBNOR Srbije u narednom periodu trebalo bi da dodeli priznanja Mihajlu Ševiću i Nikoli Uzelacu, dvojci preživelih boraca u Drugom svetskom ratu.

Krajem oktobra SUBNOR Bečej bira novo rukovodstvo
Ostale vesti iz ove kategorije