Društvo

Opština Bečej sufinansira kupovinu mesečnih karata za studenate

Redakcija TV Bečej | 26. septembar. 2019. | 10:38 | Društvo

Opština Bečej sufinansira kupovinu mesečnih karata za studenate

Studenti koji imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji opštine Bečej, a upisani su kao redovni studenti fakulteta i visokih strukovnih studija i finansiraju se iz budžeta Srbije, od ponedeljka 30. septembra do 1. novembra u Opštinskoj upravi Bečej mogu podneti zahtev za sufinansiranje troškova svakodnevnog prevoza u međumesnom saobraćaju prilikom kupovine mesečnih karata.

Naime, Opština Bečej po dodeljenim sredstvima od pokrajinskog sekretarijata sufinansira troškove svakodnevnog prevoza u međumesnom saobraćaju prilikom kupovine mesečnih karata.

Pravo na sufinansiranje imaju samo studenti koji se finansiraju iz budžeta  Srbije koji svakodnevno putuju od mesta stanovanja do svog fakulteta ili visokih strukovnih studija i koji nisu  korisnici studentskih stipendija i kredita Ministarstva prosvete, Pokrajinske Vlade AP Vojvodine, odnosno lokalnih samouprava i drugih raznih fondacija, organizacija i preduzeća.

Zahtev za regresiranje troškova svakodnevnog prevoza u međumesnom saobraćaju podnosi se u zgradi Opštinske uprave Bečej, u Uslužnom centru, kancelarija 7 šalter 4 /u prizemlju radnim danima  od 8 do 14 časova, na propisanom obrascu koji se dobija u pomenutoj kancelariji.

Uz zahtev  se prilažu:

  •     izjava studenta na propisanom obrascu
  •     fotokopija kupljene mesečne karte kao dokaz da student svakodnevno putuje
  •     fotokopija lične karte studenta ili štampani primerak sa čitača ličnih karata
  •     fotokopija indeksa (stranice kojima se dokazuje identitet i svi do sada upisani semestri) uz prikaz originala indeksa radi uvida koji će prilikom prijema zahteva biti vraćen podnosiocu zahteva i
  •     uverenje studentskog servisa da je student redovno upisan i finansiran iz budžeta RS za akademsku 2019/20 godinu.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije