Sport

Održan treći rukometni memorijal „Vesna Volentirov“

Vukašin Ljubojev | 30. septembar. 2019. | 11:13 | Sport

Memorijalna utakmica posvećena bivšoj rukometašici Vesni Volentirov, održana je treću godinu za redom u sportskom centru „Đorđe Predin Badža“ u Bečeju.

Na rukometnom memorijalu se okupilo nekoliko generacija bečejskih sportistkinja koje su sa njom delile teren, ali i gošće, veteranke iz rukometnog kluba „Halas Jožef“ iz Ade, osvajačice zlatnih medalja na sportskoj olimpijadi radnika Vojvodine.

Vesna Volentirov je dugi niz godina bila golman, a rukometom je počela da se bavi osamdesetih godina. Prema rečima bivšeg trenera Pere Bašića, bila je izuzetno talentovana za taj sport. Iako nije bila školovana za svoju poziciju na terenu, ostvarila je izuzetne uspehe, prevashodno snalazeći se sama i učeći na svojim greškama.

Volentirov je rukometom prestala da se bavi 2000. godine, deceniju kasnije je preminula. Njene saigračice su poslednje prvenstvo odigrale pre četiri godine, otkada klub više ne postoji. Razlozi za gašenje ove sportske grane Bečej su raznoliki. Ipak, nada za revitalizaciju muškog rukometnog kluba u našem gradu postoji, otkriva Bašić.

Održan treći rukometni memorijal „Vesna Volentirov“
Ostale vesti iz ove kategorije