Gazdaság

2,7 millió dináros éves megtakarítás garantált az új szerződéssel

Bogdanović Zorana | 2019. október. 2. | 11:06 | Gazdaság

Dragan Tošić, Óbecse község polgármestere, valamint a belgrádi Keep light és az újvidéki Esco Elios vállalatok képvisleői aláírták a köz-magán partnerségről szóló szerződést, amely a közvilágítás felújítására és modernizálására vonatkozik.

A 2,2 millió dináros befektetés kivitelezését a jövő hónapban kezdik meg. A munkálatok során 5009 égőt cserélnek le, felújítják a vezérlőrendszert és az elavult alkatrészeket az egész község területén. Emellett az elkövetkező 13 évben, a szerződés érvényessége alatti időszakban az egész hálózat karbantartásáért is felelősek.

A becslések szerint Óbecse község ezzel a projekttel éves szinten 2,7 millió dinárt, takarít meg, vagyis 13 év alatt 200.000 eurót. A pénzügyi megtakarítást a szerződés is garantálja, amennyiben a magánpartner ennek nem tesz eleget, büntetést kell fizetnie.

A polgármester elmondása szerint a jövő évi költségvetésben videó megfigyelőrendszer felszerelésére is előrelátnak pénzeszközöket, hogy ezzel is meggátolják a közvilágítás és a köztulajdon rongálását.

A magánpartner elmondása szerint a felújítás során Philips márkájú égőket szerelnek fel, a munkálatok időtartama pedig az időjárási viszonyoktól is függ.

A projekt megvalósítása, valamint a köz-magán partnerség kialakítása végett, az alkalmazandó jogszabályokkal összhangban, megalapították „LED BČJ“ Kft Belgrád-Čukarica különleges célú társaságot, amely működése a szerződés lejárásával megszűnik.

2,7 millió dináros éves megtakarítás garantált az új szerződéssel
Még több hír ebből a kategóriából