Servisne informacije

JP „Toplana” Bečej: Počinju probe sistema daljinskog grejanja

Redakcija TV Bečej | 3. oktobar. 2019. | 7:48 | Servisne informacije

JP „Toplana” Bečej: Počinju probe sistema daljinskog grejanja

Javno preduzeće "Toplana" Bečej u sklopu priprema za početak grejne sezone obaveštava korisnike sistema daljinskog grejanja  da danas 3. oktobra otpočinje sa "hladnim", a u ponedeljak 7. oktobra sa „toplim” probama.

U toku „hladnih” proba radnici JP „Toplana” Bečej dopunjavaće i stavljati pod pritisak vrelovodnu mrežu, toplotne podstanice i kućne instalacije centralnog grejanja kupaca.

U toku „tople” probe ispitivaće se funkcionalnost postrojenja za proizvodnju toplotne energije, vrelovodne mreže i toplotnih podstanica kupaca.

S obzirom da sistem daljinskog grejanja nije bio u funkciji više meseci, prilikom „hladnih” i „toplih” proba mogu se očekivati curenja u toplotnim podstanicama i na kućnoj instalaciji centralnog grejanja kupaca.

Iz preduzeća apeluju na korisnike da u narednom periodu obrate pažnju na eventualna curenja na kućnoj instalaciji centralnog grejanja i na toplotnim podstanicama.

U slučaju curenja na kućnoj instalaciji, toplotnim podstanicama ili na vrelovodnoj mreži treba obavestiti Tehničku službu JP "Toplana" Bečej na telefone 021/6915-470 ili 021/6912-761.

U skladu sa Odlukom o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom iz sistema daljinskog grejanja grejna sezona počinje 15. oktobra, a izuzetno može da počne ranije ako tri dana uzastopno u 21 čas spoljna temperatura iznosi 12⁰C ili niže.

Ostale vesti iz ove kategorije