Kultúra

Stanislav Antonić nem mindennapi szobor kiállítása

Bogdanović Zorana | 2019. október. 7. | 14:17 | Kultúra

Az óbecsei születésű Stanislav Antonić fiatal szobrász, a Kör Galériában bemutatott, Szabadság című önálló kiállításának keretében a fa és fém párosításával megalkotott szobor kiállítását tekinthette meg a közönség.

A tárlatot október 23.-ig lehet megtekinteni, a kiállított alkotások a művész négy éves munkájának a gyümölcsei. A fa és fém ötvözésével Antonić azokra az ellentmondásokra akart rávilágítani, amelyek nap mint nap körülvesznek bennünket.

Stanislav Antonić szobrász karrerjét Óbecsén kezdte, az első munkája pedig a Milenka Šustran emlékére kihelyezett emléktábla volt.

Munkái közé tartozik Berényi János és Szél Endre mellszobra, a Vlada Divljan emléktábla, és sok más szabad formájú szobor, amelyek az ország számos pontján találhatók.

Antonić munkásságáról, az önnáló alkotás kihívásairól, a szobrairól és a jövőbeni terveiről többet is megtudhatnak az Óbecsei sarok című műsorban, amely pénteken 20 órai kezdettel lesz sugározva programunkon.

Stanislav Antonić nem mindennapi szobor kiállítása

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából