Közélet

A mileševói és dreai polgároknak is bemutatták Gerontológiai Központ szolgáltatásait

Bogdanović Zorana | 2019. október. 9. | 11:09 | Közélet

A mileševói és dreai lakosoknak lehetőségük volt megismerni a Gerontológiai Központ munkáját és szolgáltatásait. A műhelymunkán, amelyet a helyi közösség termében szerveztek meg az öregedés sajátosságairól, a betegségekről, a betegek házi ápolásáról, a demenciáról és az idősek szociális védelem területén való jogairól esett szó, amelyek hasznosak lehetnek az életminőség megőrzése érdekében.

Az óbecsei Gerontológiai Központ három helyszínen működik és jelenleg 193 felhasználója van. A központi épület keretében betegszoba is működik, ahol a legsúlyosabb betegésben szenvedőket és fekvőbetegeket ápolják.

A legtöbb személyt a központi épületben helyezik el, ahol demencia részleg is működik, amellyel Szerbia területén csak kevés intézmény rendelkezik.

A demencia első tüneteivel a családtagok szembesülnek. Ezek a feledékenység, a zavarstág, és pszichológiai síkú változások. A demenciát nem lehet kigyógyítani, de a tüneteket lehet kezelni – erről beszélt Brasnyó Tóth Teodóra, a Gerontológiai Központ főnővére.

A műhelymunkát a Kulcsfontosságú lépések a nemek közötti egyenlőség felé elnevezésű projekt keretében szervezték meg, amelyet az óbecsei önkormányzat a Szerb Köztársaság Kormányának nemi egyenjogúsági koordinációs testületével, valamint az ENSZ Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottságával együttműködve valósít meg,  európai uniós támogatás által.

A mileševói és dreai polgároknak is bemutatták Gerontológiai Központ szolgáltatásait

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából