Turizam

Gastro fest – porodični događaj za svačiji ukus

Zorana Bogdanović | 9. oktobar. 2019. | 11:36 | Turizam

Treći po redu Gastro fest u organizaciji Omladinske sekcije Društva intelektualaca braće Tan biće održan u nedelju 13. oktobra u Goranskom parku u Bečeju sa početkom u 9 časova.

Reč je o porodičnom događaju koji za cilj ima da da predstavi gastronomske preduzetnike i tradicije našeg regiona. Na festivalu će učestvovati učenici iz pet strukovnih škola iz Vojvodine.

Nedeljni ručak služiće se od 12 do 16 časova. Za porciju hrane treba izdvojiti 250 dinara, kažu organizatori i dodaju da će se u ponudi festivala naći i vegetarijanska i veganska jela. Posetioci će moći da kupe hranu i sa štandova restorana i vojvođanskih gastro festivala.

U okviru Gastro festa biće postavljena i pijaca domaćih proizvoda, na kojoj će više od 30 vojvođanskih proizvođača nuditi svoje specijalitete posetiocima. U ponudi su zanatska piva, vina, sir i drugi mlečni proizvodi, proizvodi od voća i povrća i razne prerađevine od mesa.

Organizatori pripremaju i dečiji kutak za najmlađe, sa narodnim zanatima i oslikavanjem lica, čime je zaokružen porodični program Gastro festa. U najavi je postavljanje turističke signalizacije koja će posetiocima olakšati dolazak na festival, čiji se završetak očekuje oko 20 časova.

Gastro fest – porodični događaj za svačiji ukus
Ostale vesti iz ove kategorije