Közélet

Előadás a nők elleni erőszakról és a szociális védelmi szolgáltatásokról

Bogdanović Zorana | 2019. október. 10. | 9:35 | Közélet

A szociális védelmi szolgáltatások, az anyagi ellátásokhoz kapcsolódó jogok és az erőszak felismerése – ezekről a témákról beszéltek az óbecsei Szociális Központ illetékesei a péterrévei helyi közösség termében tartott interaktív előadáson.

A résztvevőknek lehetőségük volt aktívan részt venni a beszélgetésben és így  kinyilvánítani véleményüket az intézmény munkájáról, valamint konkrét javaslatokat és kérdéseket feltenni a szociális védelmi jogok gyakorlása kapcsán.

Külön hangsúlyt kapott a nők elleni erőszak kérdése. Tavaly 175 olyan személyt jegyeztek fel, aki erőszak áldozata volt. Azok a nők, akik kiléptek az erőszakos közegből a Szociális Központtól, pszichológiai és anyagi támogatást kaptak, mivel ezeknek a személyeknek a többsége anyagilag az erőszakot elkövető partnerétől függ.

Az óbecsei Szociális Központ bemutatta a polgárok számára nyújtott szociális védelmi szolgáltatásokat is, mint a házassági és családi tanácsadást, fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok nappali gondozását, valamint a személyes kísérő szolgáltatást, amelyet az inkluzív oktatási rendszer támogat.

A műhelymunkát a Kulcsfontosságú lépések a nemek közötti egyenlőség felé elnevezésű projekt keretében szervezték meg, amelyet az óbecsei önkormányzat a Szerb Köztársaság Kormányának nemi egyenjogúsági koordinációs testületével, valamint az ENSZ Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottságával együttműködve valósít meg,  európai uniós támogatás által.

Előadás a nők elleni erőszakról és a szociális védelmi szolgáltatásokról

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából