Sport

BPS: Đaci V/2 pobednici sportskog takmičenja „Uključi se u igru“

Vukašin Ljubojev | 18. oktobar. 2019. | 10:48 | Sport

Takmičenje za pete razrede u OŠ „Šamu Mihalj“ iz Bačkog Petrovog Sela pod nazivom „Uključi se u igru“ održano je juče u fiskulturnoj sali ove osmoletke. U nadmetanju su učestvovali dečaci i devojčice, dok su njihove razredne starešine bile zadužene za brojanje i sabiranje golova svojih učenika.

Sportsku manifestaciju drugu godinu za redom organizovalo je udruženje građana „Za bolji život sela”, nastavnici fizičkog i drugi profesori u cilju promocije zdravih stilova života.

Veliku pomoć i podršku pružili su Sportski savez opštine Bečej koji je za najuspešnije obezbedio medalje i pehare, dok je Opština Bečej razredima poklonila fudbalske lopte.

Đaci su za cilj imali da u tri runde postignu što više golova. Nakon svake runde, proglašavani su pobednici, a nakon sve tri rude izabran je i pobednik takmičenja.

Pobeda u prvom delu takmičenja pripala je V/3 razredu, u drugoj rundi najbolji su bili đaci V/2, dok su u poslednjoj rundi naviše golova postigli učenici V/1. Sabiranjem golova ispostavilo se da đaci V/2 i V/3 imaju isti broj bodova, pa je za foto finiš odigrana i četvrta runda. Konačna pobeda sa postignuta 33 gola pripala je V/2, vicešampioni turnira razred V/3 postigao je 32 gola, dok je treće mesto pripalo V/1 sa 21 golom.

Udruženje „Za bolji život sela“ u saradnji sa Društvom za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej u narednom periodu organizovaće proveru nivoa šećera na pijaci u Bačkom Petrovom Selu. Takođe, 30. oktobra sa početkom od 17 časova, a povodom „Meseca knjige“ u seoskoj biblioteci biće upriličena promocija knjige pesama pod nazivom „Od salaša pa do Tise, a između Mol“ autora Kajice Kuburića Brace, a gosti će biti dva pesnika, Davor Jovanović iz Bačkog Petrovog Selo, i Milun Čokorović iz Bečeja.

Na samom kraju godine udruženje u decembru priprema i proglašeni najbolji sportisti sela.

BPS: Đaci V/2 pobednici sportskog takmičenja „Uključi se u igru“
Ostale vesti iz ove kategorije