Društvo

Troje bečejskih đaka u trci za titulu najboljeg mladog poslastičara u Srbiji

Vukašin Ljubojev | 29. oktobar. 2019. | 14:22 | Društvo

Troje đaka Ekonomsko - trgovinske škole iz Bečeja smera poslastičar, zajedno sa još dvanaestoro učenika iz Beograda, Novog Sada, Leskovca i Pančeva nadmetaće se za titulu najboljeg mladog poslastičara u Srbiji koju, treću godinu za redom dodeljuje kompanija „Dijamant“.

Nakon školskog takmičenja u konkurenciji od šest učenika drugih i trećih razreda, plasman na finalno nametanje u Beogradu naredne godine izborili su Klaudia Harangozo osvojivši prvo mesto, zatim Karina Mike kojoj je pripalo drugo mesto i trećeplasirani Aurel Leto.

Radove đaka ocenjivao je brend ambasador kompanije „Dijamant“ svetski priznati poslastičar Zdravko Gavrilović.

Pored pronalaska najboljeg poslastičara Srbije, takmičenje za cilj ima da podstakne đake da ispolje kreativnost i originalnost, kao i da steknu uvid koliko su uspešni u pravljenju kolača među svojim vršnjacima, ali i da promovišu svoj zanat i struku. Krajem marta očekuje se veliko finale u Beogradu, kada će biti održano takmičenje i proglašenje najboljeg poslastičara Srbije.

Pobednik će od kompanije „Dijamant“ dobiti 200.000 dinara. Novčani podsticaj biće isplaćivan u roku od godinu dana i trebalo bi da pomogne mladom talentu da pokrene svoj posao ili da nastavi školovanje i usavršavanje u poslastičarskoj struci.

Troje bečejskih đaka u trci za titulu najboljeg mladog poslastičara u Srbiji
Ostale vesti iz ove kategorije