Društvo

Izradom didaktičkih igračaka odgovaraju na individualne potrebe dece

Zorana Bogdanović | 30. oktobar. 2019. | 13:22 | Društvo

„Kreativne inovacije“ naziv je izložbe Predškolske ustanove „Labud Pejović“ koja je upriličena u vrtiću „Kolibri“ povodom obeležavanja Dana ustanove.

Postavku čine didaktička sredstva namenjena deci predškolskog uzrasta, a sačinili su ih vaspitači, medicinske sestre vaspitači, medicinske sestre na preventivnoj zdravstvenoj zaštiti, stručni saradnici.

Novim osnovama programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja, osim same igre dece u predškolskim ustanovama, definisane su i igračke koje treba da budu fleksibilne, da mogu da se koriste na više načina i da su prilagođene za više uzrasta.

Osim za razvoj dece, izrada didaktičkih materijala važna je i za podizanje kompetencija stručnog kadra. Montesori tim PU „Labud Pejović“ godinama unazad praktikuje ove aktivnosti, koristeći prirodne i reciklirane materijale.

U predškolskoj ustanovi posebno su ponosni na saradnju sa roditeljima, koja je, ovoga puta, ovekovečena izradom nestruktuirane igračke za potrebe dece jaslenog uzrasta.

Učešće u izložbi uzele su i medicinske sestre na preventivnoj zdravstvenoj zaštiti Vera Ilić i Šarolta Bovanović Seneš napravivši didaktičnu igračku pod nazivom „Stopalino“.

Učesnici izložbe dobili su zahvalnice i brošure kojima su obogatili lični portfolio. Namera rukovodstva predškolske ustanove je da tematsku izložbu upriliči i naredne godine, a nije isključena ni mogućnost da obuhvate ustanove iz okoline.

Izradom didaktičkih igračaka odgovaraju na individualne potrebe dece

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije