Kultúra

2.000 új könyvvel bővült a Népkönyvtár állománya

Bogdanović Zorana | 2019. november. 1. | 12:20 | Kultúra

Új magyar és szerb nyelvű könyvekkel bővült a a Népkönyvtár óbecsei, péterrévei, bácsföldvári és csikériapusztai részlege. A könyvtár összesen 2.000 új kötetet vásárolt, amelyekre különböző pénzforrásokból 1.158.000 dinárt költöttek.

Az olvasóközönség már régóta várta az új könyvek érkezését, így a legtöbb kötetet már elvették a polcokról. A könyvtár történelmi, szociológiai, pszichológiai, filozófiai és zenei szakirodalommal is bővült.

A könyvek között a klasszikus irodalom nagy műveinek új kiadásai is szerepelnek.

Az új könyvek érkezése ellenére az anyagiak hiánya miatt a Népkönyvtár idén mégsem tudta elegendő mértékben bővíteni a könyvállományt. A 2.000 új könyv mellett további 2.500 könyvet kellett volna beszerezniük, mivel a könyvtári és információs tevékenységek végrehajtására vonatkozó nemzeti szabványok úgy írják elő, hogy a könyvtáraknak évente 4.500 könyvvel kell gyarapodniuk.

2.000 új könyvvel bővült a Népkönyvtár állománya

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából