Kultúra

Mesél a róna – útikalauz Vajdaságon keresztül

Bogdanović Zorana | 2019. november. 1. | 12:27 | Kultúra

Ilija Tucić, a Vajdasági Rádió és Televízió újságírója, és a Vajdasági magazin szerkesztője, a Priče ravnice azaz a Mesél a róna című könyvét mutatta be az óbecsei Népkönyvtárban.

Az író a kötetet a már korábban megjelent műveinek folytatásaként írja le. A Čelobašte, a Male vojvođanske priče és a Mesél a róna című kötet 150 története egy másik nézőpontból mutatják be Vajdaságot.

A Mesél a róna 2018-ban jelent meg, a történetei pedig azokból az élményekből fakadnak amelyeket a szerző újságírói munkája során átélt, megjelenik benne a 139 vajdasági falu, ahol több száz embert ismert meg, és akiktől a leghihetetlenebb történeteket hallotta. A kötetben az összefonódott emberi sorsok, érzelmek mellett az író személyes gyermekkori emlékei is megjelennek.

Tucić szerint Vajdaságot többféleképpen is meghatározhatjuk, leírhatjuk úgy is, hogy Vajdaság a rend földje.

Mesél a róna – útikalauz Vajdaságon keresztül

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából