Egészségügy

Az ingyenes egészségügyi vizsgálatok sikeresek, de szükség lenne szakorvosokra is

Bogdanović Zorana | 2019. november. 4. | 14:04 | Egészségügy

Az ingyenes egészségügyi vizsgálatoknak köszönhetően, amelyet az óbecsei Egészségház az Egészségügyi Minisztérium támogatása által valósított meg, Óbecse, Bácsföldvár és Péterréve területén 134 polgár ellenőrizte le egészségi állapotát.

Az orvosok és az ápolók összesen 311 vizságatot végeztek el, köztük 88 EKG vizsgálatot, 89 vérnyomásmérést, és 92 páciensnél vércukorszint-mérést. Az óbecsei Egészségházban 42 mammográfiai vizsgálatot is elvégeztek.

A törvény által előírt normák szerint az óbecsei Egészségháznak saját szemészeti szakorvossal kell rendelkeznie, azonban a helyi szemészeti osztály szakosításon lévő orvosa időközben szülési szabadságra ment.

Nešić elmondása szerint a szenttamási Egészségházzal kötött megállapodás által, azok a páciensek, akiknek további kezelésekre van szükségük az újvidéki kórházba szóló orvosi beutalót a szenttamási Egészségházban vehetik ki, mivel az orvos, aki hetente kétszer dolgozik Óbecsén jogilag nem írhat ki beutalót a pácienseknek.

A szakorvosok hiánya nagyban megnehezíti az elsődleges egészségügyi ellátást. Ez a probléma Szerbia szerte több Egészségházat is érinti, Óbecse mellett hasonló a helyzet a temerini, a kúlai, és a szenttamási Egészségházban is, ahol szintén hiány van szakorvosokból.

Az ingyenes egészségügyi vizsgálatok sikeresek, de szükség lenne szakorvosokra is
Még több hír ebből a kategóriából