Gazdaság

2020-ban trafóállomás a szeméttelepen, és 26 milliós támogatás konténerekre

Bogdanović Zorana | 2019. november. 5. | 11:39 | Gazdaság

Óbecse község a Tartományi Tudományos és Technológiai Fejlesztési Titkárságtól 17.000 euró értékű trafóállomást kapott, amelyet a tervek szerint jövőre helyeznek el a Botra szeméttelepen.

A Tiszamente-Óbecse Kft. már három évvel ezelőtt kérvényezte a villamosenergia-ellátás fejlesztését a szeméttelepen, ami lehetővé tenné, hogy a vállalat zavartalanul végezze munkáját, nyilatkozta Fejes Zoltán a vállalat igazgatója. Ugyanakkor hozzátette, hogy már foylamatban van a projekt dokumentáció kidolgozása, amelynek megvalósítására a Tiszamente-Óbecse Kft. 6 millió dinárt biztosít a saját költségvetéséből.

A szeméttelepen a nemrég kiépült csarnok mellett egy fedett részt is kialakítottak,  amely a másodlagos szemét tárolására és szétválogatására lesz használva.

A 2020-as tervek kötött szerepel a másodlagos hulladék tárolására szolgáló új konténerek beszerzése is. Az igazgató elmondása szerint a belgrádi Ekostar pak cég 1.000 konténert adományoz a vállalatnak erre a célra.

A kft. az év végéig 100 tárolót vesz át, jövőre 500-at, 2021-ben pedig további 400-500 darabot. A tervek szerint minden 10 háztartásra jut majd egy konténer a másodlagos hulladék tárolására.

2020-ban trafóállomás a szeméttelepen, és 26 milliós támogatás konténerekre

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából