Sport

Dzsúdó: Aleksandar Stojkov Európa-bajnok

Ljubojev Vukašin | 2019. november. 7. | 12:18 | Sport

Aleksandar Stojkov, az óbecsei Mladost Dzsúdó Klub tagja sorra halmozza az érmeket: néhány héten belül Európa-bajnok lett és megszerezte az újvidéki Emléktorna aranyérmét is. De kezdjük az európai éremmel.

A Nemzetközi Dzsúdó Szövetség szervezésében október 27-én a szlovéniai Koperben tartották meg a serdülők Európa Kupáját, és  Aleksandar Stojkov a 90 kiló felettiek kategóriájában a legjobb lett, így megszerezte az aranyérmet.

Szlovénia és az európai aranyérem után Stojkov az újvidéki SPENS-en november 2-án és 3-án megtartott, Vajdaság dzsúdó nagyjainak szentelt első nemzetközi dzsúdó emléktorna hazai közönsége előtt is bizonyította a kvalitásait.

A Vajdasági Dzsúdó Szövetség által szervezett tornát, amelyen közel ezer harcos vett részt, azoknak a sportolóknak szentelték, akik az európai és a világversenyeken is sikeresen képviselték hazánkat.

Aleksandar és klubtársai szorgalmasan edzenek, hogy a koperi arany után Győrben is a legjobbak lehessenek.

Aleksandar a szerbiai serdülőválogatottba is meghívást kapott, amellyel részt vesz majd a november 23-án a belgrádi  Šumice Sportközpontban sorra kerülő Szerbia Open csapatversenyen.

Dzsúdó: Aleksandar Stojkov Európa-bajnok
Még több hír ebből a kategóriából