Sport

Voša nakon 3.150 ligaških minuta ostala poražena na svom stadionu

Vukašin Ljubojev | 11. novembar. 2019. | 13:24 | Sport

Fudbalski klub Vojvodina minule subote poražen je od Omladinskog fudbalskog kluba Vrbas rezultatom 1:2.

Nakon dva vezana poraza na dva gostovanja, od Sloge iz Čonoplje i Bačke iz Pačira, igrači Vojvodine su u okviru 13. kola Vojvođanske lige Sever savladani i na svom terenu od Vrbasa koji je trenutno četrtoplasirana ekipa sa 23 boda, dok je Vojvodina ostala na desetom mestu na tabeli sa 17 bodova.

Sam početak meča obeležio je prvi gol Vrbašana, koji je pao već u 4. minutu. Slobodan udarac po desnoj strani sa nekih 25 metara i 0:1 za goste, strelac Miloš Simić.

Jedinu lepu šansu u prvom delu meča imao je Nenad Kudrić, kada je u 19. minutu šutao sa ivice kaznenog ali je na mestu bio Kronić.

Igrao se 25. minut kada ponovo na dosuđeni slobodan udarac, ovog puta po levoj strani, loptu namešta  strelac prvog gola Simić i ponovo na sličan način lopta ulazi u gol za dva nula u prvom delu meča.

Mogli su gosti i povisiti u 37. kada je Jovićič pogodio prečku i u poslednjem minutu prvog poluvremena kada je lopta ušla u gol ali iz ofsajd pozicije gostiju.

U drugom poluvremenu u 49. minutu, Voša uspeva da preko penala koji je izveo Kudrić da smanji na 1:2, što je bio i konačan rezultat meča.

Ono što je obeležilo ovaj meč jeste da je Vojvodina nakon 35 ligaških domaćinstava, odnosno posle 3.150 minuta ostala poražena na svom stadionu. Podsetimo da su poslednji put igrači iz Gradišta bili poraženi od kluba, takođe iz vrbaske opštine, Iskre iz Kucure 16. oktobra 2016. kada je rezultat bio 0:1.

U narednom 14. kolu Vojvođanske lige Sever, ekipa Vojvodine putuje u Bački Petrovac, kada će pokušati da izbori nove bodove u meču protiv tamošnje Mladosti.

Voša nakon 3.150 ligaških minuta ostala poražena na svom stadionu
Ostale vesti iz ove kategorije