Közélet

Nappali Otthon: A közös munka a tolerancia valódi példája

Ljubojev Vukašin | 2019. november. 14. | 12:13 | Közélet

Az óbecsei Szociális Központ keretében működő Nappali Otthon és a Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény közösen emlékeztek meg a Tolerancia napjáról, amelyet az UNESKO kezdeményezésére 1995. óta ünnepelnek meg ezen a napon.

A munkatársak, az önkéntesek és a nappali otthon gyermekei több mint száz óvodást láttak vendégül óvónőikkel együtt. Az ebből az alkalomból szerevett festőműhelyen az óvodások megismerkedhettek az otthonban lévő gyermekekkel, és ezáltal a tolerancia fogalmát is megismerhették.

A műhelymunkákat úgy alakították ki, hogy a gyerekek számára a közös munka és barátkozás által megteremtsék az együvé tartozás érzését, a toleranciát, és a másság elfogadását.

A tolerancia kölcsönös tisztelet, elfogadás, együttműködés más szexuális irányultságú, más vallású, más nemzetiségű és eltérő véleményű emberekkel. A kölcsönös tiszteleten és a sokféleség elfogadásán alapuló tevékenységek nem idegenek a napközi gondozóinak.

A heti tevékenységek után a napközi otthon gyermekei hétfőn fogadják a Tijana Jurć Alapítvány képviselőit, akik előadást tartanak a toleranciáról, kedden pedig a Városi Színházban a Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény előadásán vesznek részt a „Tolerancia és a gyermekek jogainak napja” alkalmából.

Nappali Otthon: A közös munka a tolerancia valódi példája
Még több hír ebből a kategóriából