Društvo

Dnevni boravak: Zajedničkim radom pokazali pravi primer tolerancije

Vukašin Ljubojev | 14. novembar. 2019. | 12:13 | Društvo

Dnevni boravak pri Centru za socijalni rad Bečej zajedno sa svojim gostima iz PU „Labud Pejović“ u svojim prostorijama obeležio je Međunarodni dan tolerancije, koji je kao takav priznat 1995. od strane UNESKA a obeležava se na današnji dan.

Zaposleni, volonteri i korisnici boravka, ugostili su danas oko stotinak najmlađih Bečejca i njihove vaspitačice. Oni su kroz radionicu oslikavanja mogli da se druže sa korisnicima i upoznaju sa značenjem pojma tolerancije.

Radionica je bila osmišljena tako da se uz kolektivan rad i druženje stvara osećaj zajedništva, tolerancije i prihvatanja različitosti.

Trpeljivost ili tolerancija jeste uzajamno poštovanje, prihvatanje, saradnja sa osobama različite seksualne opredeljenosti, druge vere, nacionalnosti i različitih mišljenja. Aktivnosti, koje se zasnivaju na međusobnom poštovanju i prihvatanju različitosti, nisu strane korisnicima Dnevnog boravka.

Nakon ovonedeljnih aktivnosti, korisnici Dnevnog boravaka u ponedeljak ugostiće predstavnike Fondacije „Tijana Jurć“ koji će takođe održati predavanje na temu tolerancije, dok će u utorak učestvovati na predstavi PU „Labud Pejović“ u Gradskom pozorištu povodom „Dana tolerancije i dečijih prava“.

Dnevni boravak: Zajedničkim radom pokazali pravi primer tolerancije
Ostale vesti iz ove kategorije