Közélet

2500 kilométeres, 97 napos zarándoklat Európa főutcáján

Bogdanović Zorana | 2019. november. 15. | 13:38 | Közélet

Jovan Subotički óbecsei világutazó és kalandor zürichi otthonából indulva, Franciaországon át tette meg a spanyolországi Santiago de Compostelában véget érő Szent Jakab zarándokutat.

A  2.540 km hosszú utat két szakaszban, összesen 97 nap alatt teljesítette. Európa főutcáján több százezer hívő és turista halad át évente, hogy megérkezzen a Szent Jakab székesegyházhoz. A témáról Luis Bunuel A tejút címmel forgatott filmet.

A zarándoklatok ezen az útvonalon még a 8. században elkezdődtek, de az utóbbi 50 évben váltak tömegessé. Beszélgetőtársunk számára az emberekkel való találkozások és beszélgetések voltak a legértékesebbek. Maga az út mind fizikailag, mind lelkileg nagy kihívást jelentett neki.

A zarándút a 11. és a 12. században Szent Jakab tiszteletére épült templomok mellett halad el. 500 kilométeres svájci útja során gyönyörű tájakon haladt át, de 42 nap után térdsérülése miatt meg kell szakítania a zarándoklatot, és orvosi segítséget kellett kérnie.

Bárki elgyalogolhat Santiagóig, aki fizikailag elég erősnek érzi magát ehhez. Mivel nincs korhatár, ezen az úton vállvetve haladnak a 9. évtizedüket taposó idős és tinédzser zarándokok is.  Beszélgetőtársunk Európa főutcáján átlagosan naponta 25-30 kilométert tett meg.

Jovan Subotičkival készült interjúnkat az Óbecsei sarok című műsorunkban ma este 20 órakor láthatják a nézők.

2500 kilométeres, 97 napos zarándoklat Európa főutcáján
Még több hír ebből a kategóriából