Kultura

Dan tolerancije obeležili recitatorskim takmičenjem

Redakcija TV Bečej | 18. novembar. 2019. | 12:15 | Kultura

Učešće je uzelo oko sedamdeset učenika nižih i viših razreda osnovnih škola, a njih je ocenjivao stručni žiri u sastavu Tatjana Mitić, direktorica PU  “Labud Pejović”, Karolina Smieško članica Opštinskog veća, Dunja Šormaz sociolog i Zoltan Rokuš glumac.

Manifestacija je realizovana uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice i Nacionalnog kulturnog fonda iz Budimpešte.

Među učenicima nižih razreda, čiji je maternji jezik mađarski i koji su recitovali na srpskom jeziku najuspešnija je bila Ivona Senti iz Osnovne škole „Šamu Mihalj”. Drugo mesto su delile Diana Božir učenica „Šamu Mihalj” škole i Blanka Tripolski đak OŠ „Sever Đurkić”. Treće mesto pripalo je Lorandu Nađu iz „Šamu Mihalj” i Oršolji Ferenci iz „Petefi Šandor” škole. U ovoj kategoriji specijalna nagrada dodeljena je đacima „Šamu Mihalj” škole Dorki Horvat i Botondu Kovaču.

U recitaciji na mađarskom jeziku prvo mesto su delili Milan Momčilović i David Trivković, đaci OŠ „Sever Đurkić”. Isto tako je podeljeno i drugo mesto između Dmitra Mraovića i Lare Dražić đaka „Sever Đurkić” škole. Treće mesto pripalo je Nikodini Gvozdenović učenici „Petefi Šandor” škole.

Kod učesnika viših razreda osnovne škole u recitaciji na mađarskom jeziku prvo mesto je osvojila Dorotea Mraović učenica “ Sever Đurkić” škole, dok je u recitaciji na srpskom jeziku prvo mesto dodeljeno Todoru Varu iz “Petefi Šandor” škole i Miji Macek iz škole “Sever Đurkić”. Adrian Sel i Ana Fekete, učenici OŠ “Zdravko Gložanski” delili su drugo mesto, a treće je pripalo Fioni Lovaš iz “Sever Đurkić” škole. Specijalna nagrada u ovoj kategoriji pripala je Antoniju Koncu iz “Petefi Šandor” škole.

Najuspešniji recitatori na poklon su dobili slike.

Dan tolerancije obeležili recitatorskim takmičenjem
Ostale vesti iz ove kategorije