Sport

Vaterpolo: Poslednjim atomom snage Bečejci savladali Valjevo

Vukašin Ljubojev | 18. novembar. 2019. | 12:21 | Sport

U okviru 6. kola Prve A lige Srbije, vaterpolisti Bečeja savladali su ekipu Valjeva sa 10:9, po četvrtinama 0:0, 5:4, 2:2, 3:3.

U listu srelaca za Bečej upisali su se Ćurčin, Mesaroš i Korovljev po jednom, Šašin dva puta, dok je Čavić postigao čak pet golova.

Iako su upisna nova tri boda, problemi sa fakultetom i zdravstvenim stanjem igrača i dalje su prisutni. Tokom nedelje samo šest igrača prisustvuje na treninzima, a sve to se, prema rečima trenera Krstonošića, itekako vidi iz prikazanog.

Prvi deo meča obeležilo je mirovanje mreža na obe strane. Dok su domaći loše šutirali ka golu Valjeva, gosti su pogađali okvir gola Bečeja, što je na kraju prve četvrtine ishodovalo da se na pauzu ode sa 0:0.

U drugom delu meča i jedni i drugi ispravljaju svoje greške. Poveo je Bečej čak pet puta dok su gosti uspevali da nuliraju prednost  u četiri navrata, da bi se nakon osmominutne igre otišlo na odmor sa 5:4.

Najveću prednost od dva gola Bečej ima u trećem delu meča kada je bilo 6:4 i 7:5, da bi do kraja ovog dela utakmice bilo ponovo samo jedan razlike za Bečej.

U poslednjem i najneizvesnijem delu utakmice gosti iz Valjeva u trećem minutu okreću rezultat u svoju korist, a minut kasnije i povisuju na 7:9. Kada se činilo da će Bečej kiksnuti pred svojom publikom, domaći grčevitom borbom izjednačuju, a samo minut pre kraja ponovo dolaze u prednost i postavljaju konačnih 10:9.

U narednom 7. kolu, koje je ujedno i poslednje u ovoj godini i polusezoni, Bečejci putuju u Beograd na meč sa njima dobro poznatom ekipom Banjice, koja se nalazi lestvicu niže sa samo bodom manje od Bečeja.

Vaterpolo: Poslednjim atomom snage Bečejci savladali Valjevo
Ostale vesti iz ove kategorije