Kultura

Interaktivnim i kreativnim aktivnostima govorili o pravima dece

Zorana Bogdanović | 19. novembar. 2019. | 14:49 | Kultura

Osnovna škola „Zdravko Gložanski“ u Bečeju nizom aktivnosti i radionica priključila se Festivalu prava deteta koji se organizuje u školama širom Vojvodine, a u čast obeležavanja 30 godina od usvajanja Konvencije o pravima deteta.

Nakon interne obuke nastavnika o pravima dece u obrazovnom sistemu, za đake su organizovane radionice na tu temu. Aktivnosti su bile podeljene po razredima, a osim prava, govorilo se i o prepoznavanju i poštovanju različitosti, toleranciji, o konstruktivnim načinima rešavanja sukoba i nenasilnoj komunikaciji.

Gimnazijalci su „zdravkovcima“ predstavili svoj projekat pod nazivom „Kocka“ , koji se tiče Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima. Na kraju svih aktivnosti za učenike je bio organizovan „Kahoot“ kviz o dečijim pravima.

OŠ „Zdravko Gložanski“  nekoliko godina unazad sprovodi projekat „Zajedno ka srednjoj školi“ Centra za obrazovne politike i Dečije fondacije „Pestaloci“, koji se u drugoj fazi fokusira na razvijanje saradnje između osnovnih i srednjih škola, individualizacija u nastavi, rad sa roditeljima.

Interaktivnim i kreativnim aktivnostima govorili o pravima dece
Ostale vesti iz ove kategorije