Politika

Az óbecsei NPH volt a házigazdája a Nők a politikában című kerekasztal beszélgetésnek

Bogdanović Zorana | 2019. november. 21. | 13:09 | Politika

A Vajdasági AT Képvisleőháza Női Parlamenti Hálózata Óbecsén szervezett kerekasztal beszélgetést, Nők a politikában cím alatt.

Ez az utolső előtti kerekasztal beszélgetés, amelyre a Női parlamenti Hálózat szervezésében hét vajdasági városban került sor. A rendezvény célja, hogy a beszélgetések során, a tapasztalat csere által, az ötletek és javaslatok megvitatásával javítsanak a nők helyzetét.

A helyi női testületi tagok politikában való aktív részvételük miatt és egyben az ő kezdeményezésükre, a községben a nemek közötti egyenlőség erősítése érdekében kidolgozták a szükséges stratégiai dokumentumokat. Ennek egyik fő célja a nők gazdasági szerepének megerősítése Óbecsén és környékén – mondta Szilágyi Edit az óbecsei Női Parlamentáris Hálózat koordinátora.

A kerekasztal beszélgetés résztvevőit Dragan Tošić, Óbecse polgármestere is köszöntötte, és kiemelte - büszke arra, hogy Óbecse község területén különös figyelmet fordítanak a nemek közötti egyenlőségre, a nők állami hivatalban való foglalkoztatására, az esélyegyenlőségre valamint a nemek közötti egyenjogúsággal foglalkozó szervek együttműködésére.

Az óbecsei NPH volt a házigazdája a Nők a politikában című kerekasztal beszélgetésnek
Még több hír ebből a kategóriából