Politika

Bečejska Ženska odbornička mreža domaćin okruglog stola „Žene u politici“

Zorana Bogdanović | 21. novembar. 2019. | 13:09 | Politika

U organizaciji Ženske parlamentarne mreže Skupštine AP Vojvodine u Bečeju održan okrugli sto pod nazivom „Žene u politici“.

Ovo je bio pretposlednji u nizu okruglih stolova koje Ženska parlamentarna mreža organizuje u sedam vojvođanskih lokalnih samouprava u nameri da se putem aktivne diskusije, razmene iskustava, predloga i ideja, pruži institucionalna podrška unapređenju položaja žena.

Na inicijativu lokalnih odbornica i njihovog angažovanja u političkom životu, opština je u cilju jačanja rodne ravnopravnosti, donela odgovarajuće strateške dokumente. Jedan od glavnih ciljeva bio je da se obezbede uslovi za ekonomski napredak i osnaživanje žena u opštini i njenoj okolini, navela je Edit Silađi, koordinatorka Ženske odborničke mreže u Skupštini opštine Bečej.

Učesnice okruglog stola pozdravio je predsednik opštine Bečej Dragan Tošić, koji je naglasio da je ponosan na činjenicu da se u lokalnoj samoupravi u Bečeju posvećuje posebna pažnja pitanjima iz oblasti ravnopravnosti polova, zastupljenosti žena na javnim funkcijama, jednakim šansama i dobroj saradnji i koordinaciji između svih lokalnih mehanizama rodne ravnopravnosti.

Bečejska Ženska odbornička mreža domaćin okruglog stola „Žene u politici“
Ostale vesti iz ove kategorije