Politika

SO Bečej: JP „Toplana“ podiže kredit od 43 miliona dinara

Zorana Bogdanović | 27. novembar. 2019. | 10:34 | Politika

Javno preduzeće „Toplana“ podići će kredit u iznosu od 43 miliona dinara kako bi izmirila dugovanja prema JP „Srbijagas“, a novac će ujedno služiti i za trajna obrtna sredstva. Ovu odluku, većinskim glasovima, doneli su predstavnici lokalnog parlamenta na jučerašnjem zasedanju.

Opozicija je kritikovala donošenje ove odluke navodeći da ona neće rešiti probleme preduzeća, već „zakrpiti rupe“ u poslovanju „Toplane“.

Doneta je odluka o osnivanju Saveta za mlade opštine Bečej, koji je inicirala Kancelarija za mlade sa ciljem da mladima omogući da iniciraju, kreiraju i prate realizaciju svih javnih politika koje oslikavaju njihova interesovanja i potrebe.

Inače, juče su bez rasprave je usvojena dva dokumenta koja se tiču opštinskog budžeta – odluka o trećem rebalansu i izveštaj o izvršenju budžeta za period od 1. januara do 30. septembra ove godine.

Na jučerašnjem zasedanju Dejan Terzić imenovan je za direktora Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine „Đorđe Predin Badža“, a do sada je bio vršilac dužnosti te funkcije.

SO Bečej: JP „Toplana“ podiže kredit od 43 miliona dinara
Ostale vesti iz ove kategorije