Sport

Počela zimska pauza za igrače, upravu i navijače FK Vojvodine

Vukašin Ljubojev | 28. novembar. 2019. | 13:37 | Sport

Sinoćnom svečanom večerom fudbaleri, uprava, i prijatelji Fudbalskog kluba Vojvodina iz Bačkog Gradišta, sumirali su utiske iz prvog dela sezone i tako otišli na kratku zimsku pauzu pred drugi deo prvenstva.

Fudbalski klub Vojvodina iz Bačkog Gradišta prvi deo svoje debitantske sezone u Vojvođanskoj ligi Sever završio je na 11. poziciji sa 17 bodova. Voša na tabeli trenutno i nije na zavidnom  mestu, ali ono što treba napomenuti jeste da je ovaj rang takmičenja bez obzira na sve, najveći istorijski uspeh kluba iz Bačkog Gradišta u tradiciji dugoj 106 godina.

Gradištanci su imali dobar start, prvih osam kola završili su bez poraza, da bi Crvenka u devetom kolu zadala prvi negativan rezultat ekipi Vojvodine. Ipak najveća pobeda usledila je u narednom kolu kada je savladan Radnički iz Sombora s čak 6:0, da bi nakon toga usledila serija od čak pet poraza.

Trener Vojvodine Lazar Dabižljević podelio je svoju analizu prvog dela sezone u dva poluvremena - do Crvenke i od Crvenke.

Kada je reč o igračkom kadru, složni su i trener i predsednik fudbalskog kluba Vojvodine, da je osveženje novim igračima i više nego potrebno. Kako bi se u drugom delu prvenstva još bolje pariralo protivničkim ekipama potrebno je pronaći iskusne i dobre fudbalere.

Cilj upravnog odbora jeste da Vojvodina opstane u ligi i da leto dočeka u „sigurnoj“ zoni i tako postane stalan član Vojvođanske lige Sever, gde joj je i mesto kaže Kudrić.

Ipak iz fudbalskog kluba napominju da Vojvodina nikada ne bi doživela ovoliki uspeh i plasiranje u ovaj rang da nije bilo sponzora kluba, lokalne samouprave i navijača, kojima su upravni odbor i igrači i više nego zahvalni.

Sinoćna večera bila je poslednji „trening“ u ovoj polusezoni, a pripreme i ponovni susret igrača i uprave kluba zakazan je za 27. januar, kada počinje trenažni ciklus pred drugi deo prvenstva.

Počela zimska pauza za igrače, upravu i navijače FK Vojvodine
Ostale vesti iz ove kategorije