Društvo

Oko 2.700 stanovnika opštine Bečej glasalo za budžetske prioritete

Zorana Bogdanović | 3. decembar. 2019. | 14:04 | Društvo

Ukupno 2.772 građana učestvovalo je u akciji „Budžet po meri građana – i ti se pitaš“ koju je Bečejsko udruženje mladih sprovelo u saradnji sa Opštinom Bečej i Kancelarijom za mlade, a sa ciljem da se građanima omogući učešće u donošenju odluka prilikom kreiranja budžeta za 2020. godinu.

Bečejci, glasajući po mesnim zajednicama, smatraju da bi novac namenjen za investicije, između ostalog, trebalo uložiti za uređenje plaže i šetališta na Tisi, završetak fiskulturne sale u OŠ „Petefi Šandor“, izgradnju biciklističke staze na Iđoškom, Srbobranskom i Petrovoselskom putu.

U Bačkom Gradištu meštanima je prioritet sanacija vodovodne i kanalizacione mreže, dok je Bačkom Petrovom Selu ključno povećanje bezbednosti, o čemu je naša kuća više puta izveštavala.

U Radičeviću meštanima nedostaje apoteka, a u Mileševu i Drljanu neophodna je sanacija škole. Stanovnicima Poljanica od najveće važnosti, prema rezultatima ankete, je rekonstrukcija puta Poljanica-Bečej.

Uskoro će zainteresovana javnost biti obaveštena o datumu i terminu javne rasprave o budžetu, rekao je predsednik opštine Bečej Dragan Tošić.

Oko 2.700 stanovnika opštine Bečej glasalo za budžetske prioritete
Ostale vesti iz ove kategorije