Zdravstvo

Uticaj plivanja u mineralizovanoj termalnoj vodi na naše zdravlje

Redakcija TV Bečej | 10. decembar. 2019. | 9:34 | Zdravstvo

Uticaj plivanja u mineralizovanoj termalnoj vodi na naše zdravlje

Mineralizovana termalna voda blagotvorno utiče na smanjenje negativnih efekata stresa na naše zdravlje.

Boravak u termalnoj vodi smanjuje napetost u mišićima, povećava prokrvljenost tkiva, revitalizuje i

ojačava imuni sistem tela. Smanjuje negativne uticaje na zdravlje i posledice stresa, podstiče čišćenje tela, oživljava i jača odbrambeni mehanizam tela.

I na kraju ono što nam definitivno svima treba, plivanje u termalnoj vodi oslobađa endorfin – hormon sreće.

Četiri razloga zašto plivanje u mineralizovanoj termalnoj vodi treba da bude deo vaše rutine:

Jačanje otpornosti kože na spoljašnje uticaje - rezultati istraživanja pokazuju da izlaganje vodi 15 minuta značajno povećava aktivnost katalaze (enzima koji štiti ćelije od UV zraka) u poređenju sa netretiranom kožom.

Obnova epidermisa - mineralizovana termalna voda dokazano podstiče obnovu epidermisa jačajući barijeru kože, što poboljšava i stanje kože.

Umirivanje kože - umirujućom mineralizovanom vodom delujete na znakove starenja i otklanjate upale, crvenilo i ostale znakove osetljive kože. Kliničko ispitivanje koje je sproveo L'Oréal na 27 osoba sa osetljivom kožom procenilo je efikasnost mineralizovane termalne vode kada se nanosi na lice i zahvaćena područja kože dvaput dnevno tokom mesec dana. Rezultati su pokazali značajno smanjenje svih kliničkih znakova osetljive kože.

Vraćanje ravnoteže - ispitivanja su pokazala da mineralizovana termalna voda pomaže u održavanju stabilnog nivoa pH, što kožu štiti od upale i osećaja neprijatnosti.)

Sa samo 30 minuta plivanja dnevno u mineralizovanoj termalnoj vodi, pozitivno utičete na srce, pluća, smanjujete nivo stresa, poboljšava se san. Šta čekate – zaplivajte!

Ostale vesti iz ove kategorije