Sport

Medalje za primerene sportiste Bačkog Petrovog Sela

Vukašin Ljubojev | 10. decembar. 2019. | 11:05 | Sport

Udruženje građana „Za bolji život sela“ iz Bačkog Petrovog Sela petu godinu za redom nagradilo je nabolje sportiste u tom naseljenom mestu.

Predsednik udruženja Janoš Žolnai kaže da je nagrađivanje najuspešnijih sportista pokrenuto sa ciljem da se mladi podstaknu i afirmišu najpre u svojoj lokalnoj zajednici, budući da se u konkurencijama na opštinskom nivou često dešava da ne dobijaju priznanja.

Klubovi predlažu takmičare koje bi, prema njihovom mišljenju, trebalo nagraditi. Konačnu reč ima komisija, a u većini slučajeva svi prijavljeni dobijaju medalju „Primernog sportiste Bačkog Petrovog Sela“.

Ove godine priznanja su dobili članovi Karate kluba „Bačko Petrovo Selo“, mladi takmičari Udruženja sportskih ribolovaca „Kečiga“, potom članovi Pikado kluba „Vilage“ i Fudbalskog kluba „Jedinstvo“.

Sportska delatnost, putovanja i sami uspesi ne mogu se zamisliti bez sponzora i donatora, pa su tako ovom prilikom uručena priznanja firmama i pojedincima koja potpomažu sport u Bačkom Petrovom Selu.

Kako bi obezbedila bolje uslove za bavljenje sportom, opština Bečej je putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu dobila oko tri miliona dinara za rekonstrukciju rukometnog terena u Bačkom Petrovom Selu. Mimo toga, podsetio je predsednik opštine, Kancelarija za mlade realizovala je projekat uređenja terena za bič volej i splav na obali Tise u selu.

Udruženje građana „Za bolji život sela“ u programskim aktivnostima, kao jednu od glavnih stavki ima i afirmaciju amaterizma na selu, rekreaciju mladih i starih ali i organizaciju turnira i takmičenja mladih.

Medalje za primerene sportiste Bačkog Petrovog Sela
Ostale vesti iz ove kategorije