Sport

Novosadske fudbalerke dominirale na okružnom takmičenju u Bečeju

Vukašin Ljubojev | 12. decembar. 2019. | 12:30 | Sport

Srednja škola „Svetozar Miletić“ iz Novog Sada pobednik je okružnog takmičenja u fudbalu za devojke, dok je ekipa Ekonomsko-trgovinske škole iz Bečeja ispala već u prvom kolu od pobednica turnira.

U organizaciji Saveza sportova opštine Bečej održan je okružni turnir u fudbalu za devojke, koji je danas na parketu sportskog centra „Đorđe Predin Badža“ okupio pet srednjih škola, i to iz Vrbasa, Bačke Palanke, dve škole iz Novog Sada i iz Bečeja, dok se predstavnice Srednje tehničke škole “Mileva Marić” iz Titela nisu pojavile na turniru.

U finalnom meču našle su se dve novosadske ekipe, što je ovo okružno prvenstvo pretvorilo i u gradski derbi Novog Sada u fudbalu za devojke.

U završnoj utakmici između škola „Svetozar Miletić“ i „Pinki“, pobedu su izvojevale devojke iz  „Svetozara Miletića“ sa 7:1. Iako rezultatski velika razlika, na terenu je tek za nijansu bila bolja pobednička ekipa. Velika borba i prava futsal predstava odigravala se u završnoj utakmici. Grčevito su se borile obe ekipe, ali su čini se iskustvo i precizniji šutevi profesionalnih igračica odneli pobedu.

Najbolje dve plasirane ekipe odlaze na međuokružna takmičenja u Novi Sad i Beograd na dalja razigravanja kako bi kasnije izborile plasman na državno takmičenje.

Nakon devojaka sutra će se na parketu sportskog centra „Đorđe Predin Badža“ boriti momci.

Novosadske fudbalerke dominirale na okružnom takmičenju u Bečeju
Ostale vesti iz ove kategorije