Kultura

Za Novogodišnji koncert nastavnika tražilo se mesto više

Zorana Bogdanović | 13. decembar. 2019. | 12:24 | Kultura

Škola za osnovno muzičko vaspitanje i obrazovanje „Petar Konjović“ Bečej u Gradskom pozorištu održala je tradicionalni novogodišnji koncert nastavnika, za kojim je vladalo veliko interesovanje sugrađana. Pored 340 sedećih mesta tražila se stolica više, a procene su da je koncert slušalo oko 450 ljudi.

Duh novogodišnjih praznika nastavnici su dočarali zajedno sa učenicima ove škole. Oni su izvodili muziku iz crtanih filmova, a koncert je otvorio gudački orkestar koji čine profesori gudačkog odseka škole i bivši učenici.

Publika je uživala u muzičkim insertima iz „Tri praseta“, „Snežane i sedam patuljaka“, crtanih filmova „Bambi“, „Anastasija“, „Uspavana lepotica“, „Kralj lavova“, a na sceni su viđene i plesno-ritmičke izvedbe.

Podsetimo da će u ponedeljak 16. decembra u 18 časova u svečanoj sali Narodne biblioteke Bečej biti održan koncert učenika muzičke škole. Inače, ova vaspitno-obrazovna ustanova uskoro planira da objavi monografiju škole, koju piše Dejan Tomić, penzionisani muzički urednik Radio televizije Vojvodine.

Za Novogodišnji koncert nastavnika tražilo se mesto više
Ostale vesti iz ove kategorije