Privreda

Višegodišnju slatku želju iz Bugarske ostvarila u Bečeju

Zorana Bogdanović | 18. decembar. 2019. | 13:05 | Privreda

Velislava Ruslanova Romanova-Tomić, magistarka istorije, pre dve i po godine iz Bugarske se doselila u Bečej, gde je zasnovala porodicu, a pre mesec dana otvorila je firmu “Sweet & fit“ koja se bavi proizvodnjom zdravih slatkih namaza.

Dok je živela u Bugarskoj radila je kao profesorka istorije, a potom i u nevladinoj organizaciji koja se bavi prosvetom. Svoj posao je, kaže, obožavala. Ipak, maštala je o tome da jednog dana ima svoju firmu koja se bavi proizvodnjom zdravih, slatkih proizvoda i da radi za sebe.

Kada se doselila u Bečej, rešila je da da šansu svojoj davnašnjoj želji i uz pomoć ličnog kapitala upustila se u svet preduzetništva.

Sve je krenulo pre pet godina kada je prihvatila izazov da ne jede beli šećer, jer je, kaže, kao i većina ljudi bila zavisna od toga. Nije mogla da zamisli dan bez čokolade i zato je počela da traži zamene za industrijski šećer. Eksperimentišući stigla je do dva zdrava recepta. Tako su nastali „Čokoleško“ i „Čokoriki“ – njena dva jedinstvena proizvoda, koji se sastoje od sirovih lešnika ili kikirikija, kakaa i urmi, od kojih pravi sirup.

Velislava planira da u budućnosti sama uzgaja lešnike. Međutim, dok ne razvije posao i dostigne zacrtane rezultate, nabavlja ih iz Sombora od lokalnih proizvođača. Ova mlada preduzetnica trenutno sve radi sama - od proizvodnje preko distribucije i promocije. Plan joj je da za nekoliko meseci dostigne prodaju od 500 teglica mesečno.

Da biti preduzetnik nije lako potvrđuje i naša sagovornica. Osim dobre ideje i kvalitetnog proizvoda, važno je biti uporan i istrajan, svakodnevno se boriti za brojnim preprekama počev od administracije do logistike – pružiti svoj maksimum iz dana u dan. Veliku ulogu igraju porodica i prijatelji, koji su na kraju dana najčešća i najvažnija potpora, zaključuje naša sagovornica.

Višegodišnju slatku želju iz Bugarske ostvarila u Bečeju
Ostale vesti iz ove kategorije